CLIPS Közösségi Tréning

A CLIPS közösségi tréning egy megoldásorientált program, amely segíti a közösség-vezérelt projekteket az első lépéseik megtételében, valamint a már meglévő kezdeményezések új lendületbe hozásában vagy problémáik kezelésében. A képzés célja egy keretrendszer bemutatása a közösségfejlesztéshez, valamint az ehhez kapcsolódó eszközök és módszerek megismertetése a résztvevőkkel.

A tréning során a résztvevők megismerkednek a CLIPS keretrendszerrel és különböző csoportdinamikával kapcsolatos módszerekkel. A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek hatékonyan kezelni a közösségfejlesztés kihívásait és sikeresen átmenni a fejlődési folyamat különböző szakaszain. A képzést számos tapasztalt tréner vezeti, akik széles körű közösségi tapasztalattal rendelkeznek, így a résztvevőknek lehetőségük van gazdag tapasztalatokkal távozni és elmélyíteni tudásukat a fenntartható közösségi fejlesztés terén.

Dátum: 2024.04.15-20.

Helyszín: Szatyor Egyesület, Etyek

Kisebbségek Közösségben Képzéssorozat

A Kisebbségek Közösségben képzéssorozat két személyes alkalomból és három online egyéni beszélgetésből áll, melyeket összesen 15 résztvevő vesz részt, Magyarországról, Szlovákiából és Szerbiából. A program központi témája az önismeret és a közösségi folyamatokban való tudatos jelenlét. A módszerek a tapasztalati tanulásra és a mindennapi életbe való integrálásra összpontosítanak, a tréning nyelve magyar.

 

A résztvevőknek lehetőségük lesz elmélyíteni tudásukat az önismeret, közösségi tapasztalás és tanulás, kommunikációs és kapcsolódási technikák területén. A képzéssorozatot tapasztalt facilitátorok vezetik, akik széles körű közösségi tapasztalattal rendelkeznek. A részvétel költségeit az Erasmus+ program finanszírozza, beleértve az utazási, szállás- és étkezési költségeket, valamint a részvételt a személyes elvonulásokon és az online beszélgetéseken. A jelentkezési határidő 2024. március 20.

Első alkalom: 2024.05-30.-06-02. “Én és a közösségem” - 4 napos elvonulás, Gömör, Szlovákia

Második alkalom: 2024. október 17-20. “Közösségem létrehozása, vezetése” - 4 napos elvonulás, Etyek, Magyarország