Ökofacilitátorok

2017 és 2019 között valósult meg eddigi legnagyobb stratégiai együttműködésünk, nemzetközi projektünk a környezettudatos nem-formális tanulás területén. Számos esemény és szellemi termék készült, amelyekre ma is büszkék vagyunk és bízunk benne, hogy az a szakmai közösség, ami e projekt mentén kialakult, jelentős hatással lesz a jelen és a jövő fiataljainak a fenntarthatóság szemléletének kialakítása.

Kinek szól?

Képzőknek, facilitátoroknak, tanároknak, akik szeretnék a környezettudatos megközelítést, gondolkodást integrálni módszereikbe, eszközeikbe. Lehet szó akár egy energizer gyakorlatról, vagy egy tanórán egy témára való hangolódásról, vagy akár egy osztályfőnöki interaktív gyakorlatról, kézikönyvükben, illetve web platformunkon könnyen lehet akár konkrét gyakorlatokat keresni, vagy inspirációt gyűjteni.

Mit tudsz belőle használni?

- webplatform - különféle témákban, szűrők segítségével gyakorlatok keresése, letöltése, további gyakorlatok beküldése, 5 nyelven

- kézikönyv - a projekt időszakában készült gyakorlatgyűjtemény, mely közel 100 különféle gyakorlatot tartalmaz, 5 nyelven elérhető

- mini-projekt inspiráló beszámolók, melyet a projektben résztvevő képzők, ifjúsági munkások terveztek és valósítottak meg saját közösségükben

A projekt a Tempus Közalapítvány ifjúsági Erasmus+ programjának keretében és támogatásával valósult meg.