Önkéntes beszámolók

Csudapest, én téged választalak!

Miért pont Magyarország? Miért pont Budapest? Tették fel többen a kérdést az ismerőseim, hisz egy erdélyi fiatal számára egy távolabbi ország sokkal egzotikusabbnak tűnhet. Én mégis úgy gondoltam, hogy számtalan meglepetést tartogat majd nekem a magyar főváros és a későbbiekben más országokban is lesz lehetőségem kipróbálni magam önkéntesként.

Egész pontosan árpilisban érkeztem ebbe a csodaszép épületekkel tele városba. A Keleti Pályaudvarnál Martina, az olasz önkéntes lány várt rám, akire itttartózkodása alatt nem hivatalos mentoromként tekintettem. A Szatyor Egyesület közössége egy nagyon segítőkész kis zöld, kreatív, fiatalos közösség, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megszokjam az új környezetem.

A felkészítő tréningen, ami segít eligazodni a frissen érkezett önkénteseknek az EVS világában családias hangulat alakult ki. Szuper embereket ismerhettem meg 1 hét alatt. Francia, lengyel, szlovák, spanyol, grúz, német, máltai, török önkéntesekkel volt lehetőségem találkozni, akikkel folyamatosan kerestük a későbbiekben az alkalmat a találkozásra. Kihívások? Akadnak bőven. Már 2-3 hónap elteltével is érzem magamon a változást. Sok számomra az új információ és sok új impulzus ért. Ebben a környezetben napi szinten rá vagyok utalva, hogy angolul beszéljek, aminek végtelenül örülök. A tériszonyom leküzdéséhez nagyba hozzájárul, hogy a 11-en lakom. A Citadellára való kilátás, mindenért kárpótol-

Az eddigiek során volt alkalmam betekintést nyerni a Szatyorbolt és Szatyor Egyesület működésébe, privát blogot vezetni az otthoniaknak az itt tanultakról, különböző workshopokon részt venni, közösségi kertészkedni, fenntartható életmóddal kapcsolatos könyveket olvasgatni, megismerkedni környezetbarát életmód iránt érdeklődő külföldiekkel, finomságokat készíteni helyi termelők terméseiből.

Most indult legújabb projektem, a delicious budapest gasztroblog, ahol hétről hétre újabb recepteket olvashattok szatyorboltos összetevőkből. Ha kíváncsi vagy mi sül ki belőle, kövesd a Szatyorbolt oldalát!

Deli